VE ZDIMĚŘICÍCH PŘIBYLO ŠEST NOVÝCH DOMŮ – PRO PTÁČKY

Stavební boom ve Zdiměřicích pokračuje, jen v sobotu 25. března 2017 přibylo šest nových domů! Tak by mohly vypadat dramatické místní zprávy o aktuálním dění ve Zdiměřicích. Nejednalo se ale o bleskový zásah stavební firmy, nýbrž o další akci Okrašlovacího spolku Zdiměřice.

Po úklidu nepořádku v hruškové aleji a v ulici U Geofyzikálního ústavu se členové a členky spolku rozhodli potěšit zdiměřické ptáčky a zorganizovali historicky první zdiměřické Budkověšení. Vyzvali své příznivce, aby si koupili, vyrobili či jakkoliv sehnali ptačí budku a přišli ji společně umístit na předem vytipované stromy.

Povedlo se. Na místě srazu v ulici Ke Kapli se sešlo celkem 13 příznivců všech věkových kategorií, mezi kterými nebyli jen obyvatelé Zdiměřic, ale také naši spoluobčané z Jesenice, kteří tak pomohli zkrášlit naše okolí. Celkem se sešlo 6 budek, určených spíše pro malé zpěvné ptáky, například sýkorky, rehky, brhlíky či strakapoudy.

Za pomoci žebříku, drátu a jednoho hliníkového hřebíku se podařilo umístit čtyři budky v aleji vedoucí ke kapličce a dvě budky na stromy u potoka nedaleko fotbalového hřiště. Až půjdete na procházku, zkuste pohledem zjistit, kde budky jsou. Snad si je brzy najdou noví obyvatelé, založí si zde rodiny a vy budete moci pozorovat život našich nových ptačích sousedů.

Tím to ale nekončí. Příští rok na jaře bude potřeba budky otevřít, vyčistit a připravit je pro nové nájemníky. Při druhém ročníku Budkověšení Okrašlovací spolek Zdiměřice pověsí další ptačí domovy. Sežeňte si ptačí budku a přijďte také. Uvidíme se za 12 měsíců!

Líbí se vám naše aktivity a chtěli byste nám v jejich realizaci pomoci? Tak se k nám přidejte a přispějte nám svým umem a časem.

1 Komentář

1. Pingback: UŽ JSTE SI SEDLI NA LAVIČKU U KAPLIČKY? – Okrašlovací spolek Zdiměřice