STROMY SI ODDECHLY – ODSTRANĚNÍ DŘEVĚNÝCH OPĚR PŘIŠLO V NEJVYŠŠÍ ČAS

Brigáda byla úspěšná. Ve čtvrtek 25. 7. 2019 se sešli nejsilnější členové Okrašlovacího spolku Zdiměřice a pomocí kladiv odstranili nefunkční dřevěné podpěry, které stromům v aleji v Hrnčířské ulici už nebyly přínosem, ale spíš komplikací.

Při vysazování  byly stromy třmeny přivázány k dřevěným podpěrám. Uběhlo ale několik let, stromy zesílily, vyrostly, ale pásky a podpěry nikdo neodstranil. Třmeny proto začaly zarůstat do kůry stromů, zhoršovaly jejich výživu a škodily. Ve čtvrtek jsme je osvobodili. Během necelých dvou hodin práce se nám podařilo rozebrat podpěry na Hrnčířské ulici od křižovatky Malebná až Ke Kapli. Rozpadající se dřevěné podpěry jsme složili na tři hromady a město Jesenice je odveze a zlikviduje. Děkujeme za spolupráci.

Až půjdete příště na procházku po Zdiměřicích, prohlédněte si stromy ve vašem okolí. Zjistěte, jestli je také pásky neřežou a pokud ano, dejte nám o tom vědět, ať můžeme stromům pomoci a zajistit odstranění nepotřebných podpěr.