LAMPIONOVÝ PRŮVOD VE ZDIMĚŘICÍCH 13. 11. 2019

Ve středu 13. 11. 2019 projde Zdiměřicemi lampionový průvod. Akci pořádá v rámci celorepublikové akce Jsem laskavec český program mateřské školy Sunny Canadian International School. Lampionový průvod navrhly děti, které chodí v mateřské škole do třídy U Dráčků. Pod vedením paní učitelky Anny Matouškové děti vymyslely trasu, kde vybraly a označily zajímavá místa. Cestou vás tedy může potkat překvapení.

Sraz je v boční ulici vedle mateřské školy Sunny Canadian v 17:00 hodin, Straková 522, Jesenice, Zdiměřice, na přístupové cestě ke školní zahradě vpravo vedle budovy školky. Trasa pokračuje takto: Straková – Čejková parčíkem do ulice Kafková – Racková – přes Zdiměřickou do ulice Sadová – kolem rybníků – na zastávku Jesenice, Zdiměřice, U Rybníka – přechod po přechodu přes ulici Hrnčířskou – Potoční – Sokolí – Soví – Labutí – přes hřiště v prouce naproti ulice Kalousová – Labutí – Hrnčířská – Sunny Canadian School.

Trasa je dlouhá 2,5 km, počítejte, že lampionový průvod s dětmi bude trvat přibližně 1 hodinu. S sebou si stačí vzít pouze vlastní lampion. V případě špatného počasí proběhne malý happening se světly ve školce (cca od 17:00 do 17:20). BEZPEČNOSTNÍ DOPORUČENÍ od organizátorů: Budeme se pohybovat po tmě, chodci, kteří neponesou svítící lampion, ve stínu téměř nebudou vidět. Doporučujeme věnovat zvýšenou opatrnost provozu na trase a na přechodech. Prosíme, choďte jen po chodnících a vybavte sebe a své děti reflexními prvky. Prosíme, pokud to lze, nechte své auto doma. V případě, že se ke školce dopravíte autem, zaparkujte jej na velkém parkovišti naproti budově. Prosíme, z bezpečnostních důvodů raději nevyzvedávejte autem děti na trase. Vycházka je plánována jako okruh o délce cca 2,5 km, vracíme se zpět ke školce. Máte možnost projít jen poloviční okruh: k dřívějšímu návratu můžete využít autobusovou zastávku Jesenice, Zdiměřice, u rybníka, kam dorazíme před půl šestou, lze se tedy autobusovým spojem 327 v 17:28 přiblížit zpět ke škole, dojet na Kocandu nebo v opačném směru na Opatov v 17:50.

A pokud se vám nehodí toto datum, můžete se o den později zúčastnit Sametového lampionového průvodu, který pořádá město Jesenice v rámci Oslav 30 let svobody. Tato akce proběhne 14. 11. 2019, průvod vyjde v 17:00 hodin od základní školy v Jesenici.