Nemáte doma kůly, které byste nám mohli věnovat? Chystáme berličky pro dravce

Rozhodli jsme se pomoci přírodě a usnadnit život dravcům, kteří pomáhají regulovat množství drobných hlodavců. Vytipovali jsme místa, kam umístíme tzv. berličky, a získali jsme souhlas města Jesenice a místního mysliveckého spolku. Berličky, neboli dřevěné posedy pro dravce, slouží ptákům jako místo odpočinku a jako lovecké stanoviště.

Protože se vše snažíme dělat maximálně ekologicky s co nejmenšími náklady, vyrobíme si berličky sami. Sháníme proto nyní materiál. Potřebujeme 20 kusů kulatiny s délkou 2,5 – 3 metry o průměru 10 cm. Nemáte doma nějaké, které byste nám chtěli věnovat?

Nemáte-li materiál, můžete nám (a zdiměřické přírodě) pomoci přiložením ruky k dílu. Vyrábět berličky budeme dne 21. 7. 2020 a instalovat je budeme v sobotu 25. 7. 2020, podrobnosti budou ještě zveřejněny. Tady najdete mapu, kam berličky naistalujeme: https://en.mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x=14.5352730&y=49.9653264&z=16&sid=5ee7d20268226c0de8edee0a

Napište nám, těšíme se na spolupráci.

Srdce a ruce za Zdiměřice krásnější!

Členové Okrašlovacího spolku Zdiměřice