O nás

Bydlíme ve Zdiměřicích, pracujeme ve Zdiměřicích, vychováváme děti ve Zdiměřicích, prostě tu žijeme. Někteří z nás se tady narodili, jiní se přistěhovali, ale všichni jsme Zdiměřičáci. Víme, že tento kus půdy zažil v posledních letech překotný rozvoj a že hodně změn je ještě před námi. Víme, že po fázi hrubých zásahů do krajiny přichází na řadu jemné dolaďování našeho životního prostoru, které za nás neudělá ani město, ani developer. Je to jen na nás. Musíme sami přiložit ruku k dílu a dát do toho své srdce. Proto jsme založili Okrašlovací spolek. Ve stanovách máme napsáno:

„Okrašlovací spolek Zdiměřice je spolek, jehož cílem je kultivovat prostředí města Jesenice, především místní části Zdiměřice a okolí, posilovat vztah místních obyvatel k městu Jesenici skrze jejich zapojování do místních aktivit a tím zvyšovat jejich zájem o své okolí, jakožto se spolupodílet na ochraně přírody a krajiny.“

Vidíte to stejně? Zapojte se, sledujte naše aktivity, přispějte svým časem, svými dovednostmi, finančním darem, nebo jinak dle vašeho uvážení. Jen díky vaší pomoci nám budou Zdiměřice útulnějším domovem.

Fungování okrašlovacího spolku se řídí dle platných stanov.

Adresa spolku:

Hrnčířská 152, Zdiměřice u Jesenice, 252 42